Mossens BK

Referat: Kållered SK - Mossens BK

Det var dags för andra seriematchen för året, för motståndet väntade Kållereds SK på bortaplan.
Vädret var perfekt, dryga 20 grader och strålande sol, en dag för fotboll!

Vi mönstrade hela truppen förutom ordinarie målvakt Ebba och mittback Elsa som var bortresta.
Ida tog hand om målvaktssysslorna och Sara A. hoppade in på mittbacken så det var full täckning ändå.

1:a halvlek var tyvärr inget att skriva hem om, ganska hafsigt spel och lite okoncentrerat. Vi vågade inte riktigt gå in närkampsspelet och tappade därmed lite av vårt presspel.
KSK tog ledningen med 1-0 efter en bjudning av vårt försvar, vår kvittering kom på ett självmål efter att Alice gjort ett fint högerinlägg där bollen till slut tog på en blåklädd spelare och in i mål.

Andra halvlek var något mer strukturerad och vi fick ganska snabbt in två förlösande mål.
Cicci petade in 2-1 efter ett att Hedda chippade in bollen i straffområdet efter ett inkast från Fanny.
MBK ökade på till 3-1 efter ett fint förarbete av Elin och Cicci på vänsterkanten, inlägget kom perfekt på en löpande Alice som säkert stötte bollen i mål.

Att leda med 3-1 inför sista perioden är förstås ganska skönt men samtidigt en bedräglig, och ganska bräcklig ledning. Vi pratade om att inte tappa koncentration inför de sista 25 minuterna utan istället gå för ett avgörande 4-1 mål.

Trots att spelet förlades på KSK planhalva stora delar av sista perioden så stack hemmalaget upp i ett par farliga kontringar, det var också på en kontring som Kållered fick en fribiljett in i matchen igen, 3-2 kom som en liten kalldusch och det blev lite stressigt de sista 10 minuterna.

Våra tjejer visade dock moral, kämparanda och inte minst en offensiv vilja.
Istället för att bevaka vår bräckliga uddamålsledning gick vi "all-in" för att avgöra matchen, det gav resultat.
Assistdrottningen Hedda spelade fram Ella F. som behärskat rullade bollen i mål, första målet för vårt duktiga nyförvärv, grattis till det första målet i den Svarta tröjan, Ella, med största sannolikhet inte det sista!
Fanny satte sedan spiken i kistan efter att ha fått en riktig fin smörpassning från Atena, bollen hade knappt styrfart men det räckte för att bollen skulle rulla över mållinjen.

Summa summarum: Vi tog en rättvis 5-2 vinst men det satt, trots resulterat, ganska långt inne.
Kudos till KSK som bjuder upp till bra motstånd och kämpar in i det sista.
En stor klapp till axeln till våra MBK-tjejer också såklart. Trots att spelet inte riktigt fungerade till 100% så lyckades vi ändå få med oss alla poängen, en styrka bara det.

En extra tumme upp till Ida som går in och tar hand om målvaktssysslorna på ett förtjänstfullt sätt, det är inte helt enkelt att gå in i den utsatta positionen men Ida visade mod och tog tag i uppgiften på bästa sätt, bra Ida!